Log in

Mediji o nama

Osnovna ideja tvrtke Valdez je objedinjavanje poslovnih, informatičkih, marketinških, komunikacijskih i knjigovodstvenih znanja u jedinstvenu uslugu namijenjenu malim poduzetnicima. Dakle, tvrtka kroz virtualni ured malim poduzetnicima pruža poslovnu podršku uz korištenje najnovijih informatičkih i komunikacijskih tehnologija u cilju povećanja njihove konkurentnosti.

Denis Zdelar, direktor i suvlasnik tvrtke, kaže kako paket usluga za male poduzetnike uključuje online knjigovodstvo, izradu vizualnog identiteta, web stranice i trgovine, upravljanje internetskim marketinškim kampanjama, analizu tržišta i savjetovanje o tehničkoj opremljenosti, održavanje računala i programa. “Uvidjevši kako ponekad početni financijski izdaci za knjigovodstvene usluge male poduzetnike znatno opterećuju te stoga smanjuju ulaganja u marketing i opremu, rodila se ideja o objedinjavanju navedenih usluga. Tako cijena naših usluga može biti znatno manja u odnosu na pojedinačno ugovaranje svake usluge kod međusobno nepovezanih tvrtki”, objašnjava. Na tim poslovima u Valdezu trenutačno je angažirano pet osoba, međutim, zbog sve većeg zanimanja korisnika uskoro se planiraju nova zapošljavanja. Osim klijenata iz cijele Hrvatske, njihovi korisnici nalaze se i u državama regije. “A vlasnik jedne tvrtke ima boravište čak u Australiji, što ne predstavlja nikakav problem s obzirom na to da se sve obavlja online”, napominje on.

Smiješna ponuda banke
Tvrtka se do sada razvijala bez vanjskog financiranja.
Razlog je i činjenica
da im je banka, preko koje su nekada poslovali, jedini put kada su tražili kratkoročno međufinanciranje, odobrila iznos od pet posto njihova godišnjeg prihoda što je bila smiješna ponuda. Na taj iznos još su htjeli uračunati troškove obrade kredita i kamatu u visini od 10 posto iznosa kredita. “Nijedan poduzetnik koji posluje pažnjom dobrog gospodara ne bi pristao na takve uvjete, osim ako je u očajnoj situaciji te ne može bez traženih sredstava”, napominje Zdelar dodajući kako su ponudu banke, naravno, odbili. Ove godine aplicirat će na natječaj Ministarstva poduzetništva. “S obzirom na to da je naš način poslovanja u potpunosti u skladu s projektom ePoslovanje, za koji je Vlada samo u promociju i teoriju uložila ogromna sredstva, očekujemo da ćemo dobiti poticaje”, kaže. U budućnosti, uz suradnju s partnerima, tvrtka planira povezati do sada odvojene aplikacije za knjigovodstvo i web trgovinu, kako bi se ukinula potreba za prepisivanjem računa ili narudžbi. (B.O.) Read more

http://issuu.com/nestar/docs/pv-3727/10